Érdekesség: Nothing phone, Minden amit eddig tudunk róla

A Nothing a 2022. március 23-i rendezvényén bejelentette, hogy okostelefon bevezetésére törekszik. Mi azt mondjuk, esemény, ez inkább egy monológ volt Carl Pei – a Nothing alapítója – részéről, aki felvázolta, hogy a technológia már unalmassá vált, és itt az ideje a változásnak.

A Nothing második terméke a Nothing phone (1) lesz, és itt van minden, amit tudunk róla.

Megjelenési dátum és ár

2022 nyara – A Nothing telefon (1) megjelenésének nincs megerősített dátuma, de a cél a nyári bevezetés. forrás:

Előrendelésekről, szállítási határidőkről vagy bármi másról nincs szó – csak arról, hogy 2022 közepén érkezik.

A kiskereskedőkről azonban van némi információnk. Semmi sem erősítette meg, hogy az O2-n, a Telekom Deutschlandon és a Flipkarton keresztül fogja értékesíteni a telefont – ezek tehát az Egyesült Királyság, Németország és India kizárólagos hálózati kiskereskedői.

Kialakítás és felépítés

A fenti képen kívül szó szerint semmit nem osztottak meg a telefonról. Sokan egy dobozt rajzoltak köré, és azt sugallták, hogy ez a telefon hátulja – ahogy mi is tettük fentebb.

Ez azt sugallná, hogy a kamera balra fent, a vezeték nélküli töltőtekercs pedig a hátulján található. Mivel a Nothing fül (1) áttetsző kivitelű, ott van az a feltételezés, hogy ez lehet a Nothing által követett vonal.

Láttunk már ilyet korábban a HTC-től és a Xiaomitól is, tehát semmi újdonság nincs benne, de talán kicsit másképp nézhet ki ez a telefon.

Az egyetlen információnk az, hogy a Nothing twitteren azt írta, hogy a keret újrahasznosított alumíniumból készül majd. Forrás: Nothing Phone (1) Rumoured Price, Features, Launch Date & More (techadvisor.com)

A jobb felső sor továbbra is rejtély – úgy néz ki, mint egy kacsintó szem, és valamiféle bólintás lehet az értesítések felé. Azt is szívesen elfogadjuk, hogy mindez lehet, hogy csak egy elterelő hadművelet, hogy az emberek találgatásokba bocsátkozzanak, és semmi több.

Hardveres specifikációk

Snapdragon meghajtású – A telefon tényleges hardveres specifikációiról nagyon keveset tudunk. A Nothingbejelentette, hogy a Qualcommal kötött partnerséget, és tudjuk, hogy ez adja majd a Nothing telefon szívét (1).

Nem tudni, hogy milyen Snapdragon SoC-t használhat. A Snapdragon 8 Gen 1 bekeretezné ezt a készüléket, mint zászlóshajót, de ez egyúttal drága készülékké is tenné. Mivel a hangsúly a hatékonyságon és az élményen van, egy lépcsőfokkal lejjebb léphetne valamivel a Snapdragon 700-as sorozatba, és még mindig prémium élményt nyújtana – de a potenciális vásárlók nem biztos, hogy elfogadnának mást, mint zászlóshajó szintű hardvert.

Szoftver

Android – Nothing OS
Szoftveres fronton egy kicsit többet tudunk. Tudjuk, hogy ez egy Android telefon lesz, és tudjuk, hogy nem fogja duplikálni a Google alkalmazásokat, ami arra utal, hogy meglehetősen közel lesz a stockhoz.

De azt tudjuk, hogy a Nothing OS-t fogja futtatni, és a Nothing által elérhetővé tett Android launcher-nek köszönhetően meg is kóstolhatja ezt az élményt.

De ezen túlmenően a Nothing széleskörű ambíciókkal rendelkezik azzal kapcsolatban, amit el akar érni, és inkább az ökoszisztémáról beszél, mint bármi másról – így valószínűleg itt akar a Nothing különbséget tenni, és simább élményt kínál a többi eszközzel való interakcióhoz.