Októberben érkezik az új iPhone 12 sorozat

Az Apple végre bejelentette a várva várt második 2020-as eseményt, amelyet október 13-án, kedden 10:00 órakor tartanak a kaliforniai Cupertinóban található Apple Park campuson.Mivel az új ‌iPad‌ Air, a nyolcadik generációs ‌iPad‌ és az Apple Watch Series 6 már bejelentésre került, az októberi esemény várhatóan az Apple iPhone-központú eseménye lesz és az Apple bemutatja az új iPhone 12 temékeket.

iPhone 12 sorozat méretei

Négy darab, három méretben kapható iPhone-t várunk 2020-ban. Az ‌iPhone 12‌, amely az eddigiekhez képest egy megfizethetőbb iPhone modell lesz, 5,4 6,1 és 6,7 hüvelykes méretben lesznek kaphatók. Az 5,4 hüvelykes ‌iPhone‌ lesz a legkisebb ‌iPhone‌, amelyet az Apple évek óta kiadott, és a pletykák szerint „‌iPhone 12‌ mini” -nek is lehetne nevezni.

A csúcskategóriás csúcsminőségű ‌iPhone‌ modellek, amelyeket várhatóan ‌iPhone 12‌ Pro és ‌iPhone 12‌ Pro Max néven fognak hívni, 6,1 és 6,7 hüvelykes méretben kaphatók, a 6,7 ​​hüvelykes ‌iPhone‌ pedig az Apple által eddig bevezetett legnagyobb kijelzőmérettel rendelkezik.

A legjobb iPhone 12 tokok bemutatása

Mint minden évben, idén is számíthatunk gyári és eredeti védőtokokra is. A kiegészítők gyári és utángyártott prémium minőségben is piacra kerülnek majd. Tartozékok, és töltőkkel az előzetes információk szerint az Apple nem fog minket elhalmozni. Az új készülékek mellé, azonban természetesen a legújabb Realcase.hu iPhone 12 tokok is bemutatásra kerülnek, tudtuk meg az egyik legnagyobb Apple kiegészítőkkel foglalkozó webáruháztól. Különböző ütésálló védőtokok közül is válaszhatunk majd, beleértve a már megszokott gyári bőrtokokat és az átltászó szilikon tokokat is. Amennyiben kicsit komolyabb védelemre vágyunk, érdemes felkeresni a RealCase oldalát, ahol Fa telefontokok, lebomló telefontokok és valódi kagylóból készült kiegészítőket is találhatunk.

iPhone 12 kijelző specifikáció

Mind a négy iPhone készülék szélétől szélig terjedő OLED kijelzőit kínál Face ID funkcióval és elülső TrueDepth kamerákkal. A kisebb rovátkákról szóló korai pletykák ellenére nem úgy tűnik, hogy a bevágás a legtöbb modellnél csökken, de a legkisebb 5,4 hüvelykes modellnél számíthatunk egy erre. Ez lesz az első alkalom, hogy az Apple az OLED megjelenítési technológiát alkalmazza az iPhone okostelefonjaiban.

A 2020-as ‌iPhone‌ 12 sorozat külsejét is újratervezték, régebbi formákhoz is visszanyúl a cég. Az iPhone készülékek ‌iPad‌ Pro stílusú megjelenést kölcsönöznek, amely megszünteti az ‌iPhone‌ 6 óta használt lekerekített éleket a nagyobb négyzet alakú, lapos élek javára.

Új kameratechnológia várható, a csúcskategóriás Pro ‌iPhone‌ modellek várhatóan az iPad Pro-ban bemutatott LiDAR szkennerhez hasonló LiDAR szkennereket szereznek. Az összes új iPhone az 5 nanométeres gyorsabb A14 chipeket fogja használni, amelyeket az Apple először 2020-ban mutatott be.

iPhone 12 5G támogatás

Az Apple várhatóan 5G-támogatást is bevezet az összes iPhone 12-es modellhez, bár a leggyorsabb mmWave 5G potenciálisan a magasabb kategóriájú modellekre korlátozódhat, míg az olcsóbb modellek a Sub-6GHz 5G-t kapják.

Mivel az 5G technológia beépítése drága, ezért az Apple azt tervezi, hogy megszünteti a hagyományos adapterrel ellátott hálózati adaptert és fülhallgatót, ahelyett, hogy külön hálózati adaptert kínálna megvásárláshoz. A fonott villám – USB-C kábel azonban tartalmazhat, és a hálózati adapterről szóló pletykát mind megerősítette a Series 6 Apple Watches, amelyet szintén tápegység nélkül szállítottak.

Az Apple évek óta ragaszkodik a szeptemberi eseményekhez és az új iPhone-ok kiadásaihoz, de a globális egészségügyi járvány késleltette az új iPhone 12 sorozat piacra dobását, és tekintettel a késésre, az Apple úgy döntött, hogy késlelteti a hagyományos szeptemberi eseményét is. Az Apple júliusban megerősítette, hogy az idei modellek “néhány héttel később” indulnak, mint a normál szeptemberi időkeret.

A pletykák szerint az első ‌iPhone 12‌ modellek októberi bevezetését látják, talán nem sokkal később az esemény megrendezése után, de néhány ‌iPhone‌ modell, például az ‌iPhone 12‌ Pro Max, még tovább késhet. Lehet, hogy novemberig nem tudjuk még előrendelni a teljes ‌iPhone 12‌ sorozat készülékeit.

AirPods Studio

Az Apple olyan csúcskategóriás fülhallgatókon dolgozik, amelyek az AirPods család részét képezik, és fülön kívüli alternatívát kínálnak az AirPod-okkal szemben, az AirPods Pro Pletykák szerint pedig az AirPods Studio 349 dollárba fog kerülni, és az Active Noise Cancellation retro-t kínálja.

Az IrAirPods Studio‌ várhatóan az év vége előtt várható, így az Apple októberi eseménye az új iPhone-ok mellett ideális alkalom lenne az Apple számára, hogy bemutassa őket.

AirTags

Az AirTags az Apple régóta pletykált Bluetooth-nyomkövetője, amely olyan tárgyakhoz csatolható, mint a pénztárca és a kulcsok, lehetővé téve számukra, hogy nyomon kövessék őket közvetlenül a Find My alkalmazásban iPhone, iPad és Mac mellett. Az irAirTags‌-ra már jó ideje számítunk, és októberben végre láthattuk őket.

Az októberi esemény

Az Apple az őszi live iPhone‌‌ esemény élő közvetítését tervezi az Events weboldalán, a YouTube-on és az Apple TV-n, amikor 10:00 órakor indul a csendes-óceáni idő szerint.