Miért lassul le a telefonom? Tippek és trükkök

Ha már régóta birtokolja a telefonját, akkor jó eséllyel tapasztalta már, hogy lassabbnak és kevésbé érzékenyebbnek érzi, mint korábban. Még a legjobb telefonok is lassan, de biztosan lassúvá válnak némi gondoskodás és odafigyelés nélkül. Ez a helyzet akkor is, ha Androidos telefonja vagy Apple iPhone-ja van.

De nem kell aggódnia, hiszen számos különböző tippünk van, amelyekkel minimalizálhatja ezt a problémát, és újra felgyorsíthatja a dolgokat.

Kapcsolja ki és újra be a telefonját

Lehet, hogy kicsit közhelyes, de néha a legegyszerűbb megoldások a legjobbak. A telefon ki- és bekapcsolása többféleképpen is segíthet. Ha soha nem kapcsolja ki a telefonját, és csak úgy dönt, hogy éjszakára töltve hagyja, és napközben használja, akkor egyszerűen csak újraindítja, ami felgyorsíthatja a dolgokat.

A telefon újraindítása segíthet a memória felszabadításával és a dolgok felfrissítésével. Írtunk már útmutatókat arról, hogyan indítsa újra az iPhone-t, hogyan indítsa újra a Pixelt, és hogyan kapcsolja ki a Samsung Galaxy telefont is. Javasoljuk, hogy nézze meg ezeket az útmutatókat, és próbálja ki őket, mielőtt tovább merészkedne, mivel lehet, hogy ez önmagában is elég lesz.

Először törölje a gyorsítótárat

Ha nem az egész telefonod lassú, hanem csak néhány konkrét alkalmazás okoz gondot, akkor lehet, hogy a gyorsítótár az oka. Lehetőség van az alkalmazások gyorsítótárának törlésére és a lehetséges problémák kiküszöbölésére. A gyorsítótár segíthet a telefon zökkenőmentes működésében, de néha olyan problémákat is okozhat, amelyek éppen az ellenkezőjét teszik, és inkább lelassítják a készüléket.

Írtunk útmutatókat arról, hogyan végezze el ezt az adott telefonon, így azt is kipróbálhatja:

A telefon tárhelyének felszabadítása

Idővel azt fogja tapasztalni, hogy a telefon tárhelye megtelik a telepített dolgokkal, letöltött fájlokkal vagy készített fényképekkel. A belső tárhely csak korlátozottan áll rendelkezésre, és minél jobban megtelik, annál több problémát okozhat. Szabad hely nélkül a telefon kevesebb memóriával rendelkezik, és ez teljesítményproblémákhoz vezethet, amelyek miatt a telefon lassúnak és érzéketlennek tűnik.

Szerencsére vannak olyan lépések, amelyekkel felszabadíthatja a tárhely egy részét, és újra használhatóvá teheti azt. Ezek közé tartozik a nem kívánt alkalmazások törlése, a fényképek eltávolítása, a szemetes kiürítése és még sok más. A nagy, nem használt játékok és a ritkán használt alkalmazások eltávolítása az egyik legegyszerűbb dolog. Meg fog lepődni, hogy mekkora különbséget jelenthet, ha elkezdi kiüríteni a dolgokat.

Frissítse telefonját

Ha nem követi a legújabb frissítéseket, akkor lehet, hogy egyszerűen csak ellenőrizze a telefon rendszerfrissítéseit, és telepítse azokat, ez is segíthet. A telefongyártók idővel biztonsági és szoftverfrissítéseket is kiadnak a telefonokhoz, amelyek segíthetnek elsimítani az esetleges problémákat. Ezeket érdemes telepíteni, bármit is csinál, de a problémák kezelésében is hasznosak lehetnek.