Szükség van-e iPhone tokra az új készülékedhez?

A múltban az iPhone hírhedt volt törékenységéről. Ha a tiédnek nem is repedt meg a képernyője, mindig volt egy barátod, akinek az iPhone-ja darabokra tört. A tok nélkülözhetetlen volt. Manapság már minden telefon sokkal tartósabb anyagokból készül, így az iPhone-nak még mindig szüksége van tokra? Ebben a cikkben áttekintjük a tok használatának előnyeit és hátrányait a tok nélküli használathoz képest.

Ha új iPhone készülék vásárlását tervezi, vagy ha már van egy, talán már megkérdőjelezte, hogy szüksége van-e tokra és képernyővédőre hozzá. Természetesen szeretné, ha az iPhone-ját jól védené, de nem akar pénzt pazarolni ezekre a kiegészítőkre, ha nem elengedhetetlenek. Megnézzük az új iPhone tokokat a Phonebox-tól és képernyővédő használatának előnyeit és hátrányait, hogy eldönthesd, mi a legjobb neked.

Miért érdemes tokot használni

A tok használata több okból is hasznos lehet, a legnyilvánvalóbb az extra védelem. Egy tokkal megnyugodhatsz, hogy ha véletlenül leejted a készüléket, az nem szenved jelentős sérülést. Ráadásul egy tok jobb tapadást is biztosíthat, ha hajlamos leejteni a telefonját, vagy ha túl csúszósnak találja a készülék széleit. Egy üvegből készült képernyővédő szintén segíthet megvédeni a készülék előlapját.

Egy toknak azonban nem kell mindig a védelemről szólnia. Egy tokkal személyre szabhatja iPhone készülékét. Vannak, akik szeretik a tokjukat a személyes esztétikájukhoz, a ruhájukhoz vagy akár a hangulatukhoz igazítani. Ha van egy olyan fandom, amelyért különösen rajongsz, érdemes lehet olyan tokot vásárolni, amely ezt képviseli.

Ha azt tervezi, hogy az iPhone készülékét továbbértékesíti, ha már nem használja, akkor is okos ötlet lehet egy tok, még akkor is, ha biztos benne, hogy nem fogja megsérteni a telefonját. Így biztosíthatod, hogy a készülék érintetlen fizikai állapotban legyen, amikor készen állsz az eladásra. Azt is szeretné, hogy jól működjön, amikor eladja, ezért mindenképpen iratkozzon fel a Nap tippje hírlevelünkre, hogy iPhone-ja csúcsformában maradjon!

Miért használhatod iPhone készülékedet tok nélkül?

Sokan egyszerűen azért használják iPhone-jukat tok nélkül, mert különböző okokból nem biztos, hogy szükségük van rá, vagy nem akarnak tokot. Például sok iPhone-felhasználó szereti a telefon dizájnját, és nem akarja tok mögé rejteni. A tokok ráadásul valamilyen formában növelik a készülék tömegét, így ha már így is nagy a telefonod, akkor nem ideális, ha még nagyobbá teszed.

Ha nem szokta gyakran leejteni a telefonját, akkor nem biztos, hogy szüksége van a tok által nyújtott extra védőrétegre. Ráadásul, ha AppleCare+ fedezetet vásárolsz az iPhone készülékedre, nem kell aggódnod a készülék sérülése miatt, hiszen egy kis díj ellenében egyszerűen megjavíttathatod.

Szüksége van tokra az iPhone 14-nek?

Mint az Apple számos újabb iPhone-ja, az iPhone 14 is Ceramic Shield üveget használ a készülék elülső és hátsó részén, amely az Apple büszkesége szerint strapabíróbb, mint más okostelefonok képernyői. Az Apple szerint ellenállóbb a karcolásokkal és repedésekkel szemben, így a készülék túléli a kemény eséseket is.

A normál iPhone 14 modellek kerete repüléstechnikai minőségű alumíniumból, míg az iPhone 14 Pro modellek sebészeti minőségű rozsdamentes acélból készülnek. Az alumínium nem olyan tartós, mint az acél, ezért ha a standard modellek valamelyikét használod, akkor érdemes egy tokot használni, amely legalább a készülék széleinek védelmére szolgál.